شمال ما: نمایشگاه نقاشی “روزمرگی سیال، حضور اشیا در کافه خیال” با آثاری از شیما سلیمانی هنرمند جوان گیلانی در نگارخانه الهی رشت برپا شده و تا روز ۱۰ خرداد از ساعت ۱۸ الی ۲۱ ادامه دارد.
شیما سلیمانی متولد۱۳۷۰، دارای مدرک کارشناسی نقاشی از دانشگاه سراسری زنجان است. او از دوران کودکی به نقاشی پرداخت و از دوره هنرستان در فضای حرفه ای تری کار نقاشی را ادامه داد و پس از آن در دوره دانشگاه آن را به صورت آکادمیک آموخت.
وی در گفتگویی در خصوص برگزاری این نمایشگاه گفت: این اولین نمایشگاه انفرادی من است. آثاری که در این نمایشگاه عرضه شده مربوط به روندی است که از ترم پنجم دانشگاه از سر گرفتم و ابعاد مختلفی به خودش گرفت که به اینجا رسید.
وی در خصوص موضوع این نمایشگاه که روزمرگی سیال، حضور اشیا در کافه خیال است اظهار داشت: رابطه متقابلی که انسان از اشیاء پیرامون خود به دست آورده مستقیما بر احساسات او اثر می گذارد و لاجرم اشیاء در مکان هویت پیدا می کنند و از این طریق می توانند هرجایی که زیست وجود دارد باشند. حضور در مکانی مانند کافه که در آن گفتگو و زیست بی قید و بند رخ می دهد در عین حال که عملی جمعی، فرای زندگی ماشین زده روزمره ماست می تواند ابزار ویژه ای برای نقش زدن من هنرمند باشد. روزمرگی سیال و حضور اشیا در کافه، ارتباطی خیال انگیز و مستقیم با دنیای پیرامون و اشیاء دارد و از طرفی ابزارها و اشیاء با کنش فردی ما انسان ها مرتبط هستند. استفاده از فضاهای سنتی و موتیف مانند اکنون به فضای داخلی در یک کافه محدود شده است. آمیختگی و تنیدگی فضا در بستر تحکم آمیز دو بعدی حاکی از بازنمایی زمانی در مکانی مشخص دارد.
سلیمانی در پاسخ به سوالی در خصوص سبک آثار این نمایشگاه نیز گفت: من در کارهایم سبک ها را تلفیق می کنم و هیچ تکیه ای بر سبک خاصی ندارم و این نقاشی ها از بداهه من نشأت گرفته و اینطور نیست که از قبل انتخاب کنم که براساس اصول چه سبکی کار کنم. اساتیدی که به دیدن این نمایشگاه آمدند سبک های مختلفی دیدند از کوبیسم، سورئال، ناتورالیسم، پاپ آرت و…
در آثارم اشیای بی جان وجود دارد و در فضا شکست ها و نوع ترکیب رنگ ها و تکنیک خاص خودم که ترکیبی است از مواد مختلف و پاستل، مداد رنگ و خراش و… استفاده شده است.
وی در خصوص برگزاری این نمایشگاه در نگارخانه الهی نیز گفت: سالهاست در حوزه تجسمی با فقر زیادی در استان مواجه هستیم. زمانی که مجموعه ام را کامل می کردم بیشتر به فکر این بودم که در تهران این نمایشگاه را برگزار کنم چون در پایتخت بیشتر دیده میشود و می توانستم مخاطب های خودم را پیدا کنم و خیلی اتفاقات خوب دیگری که در رشت به ندرت ممکن بود اتفاق بیفتد. اما بعد از آشنایی با گالری الهی آن را مناسب دیدم و تصمیم گرفتم آن را در استان زادگاهم برگزار کنم. اما مثل همیشه در استقبال از آثار با ضعف مواجه بود و تاکنون از این موضوع راضی نیستم. انتظار داشتم که اساتید و دانشجویان گیلانی حضور پررنگ تری داشته باشند که این اتفاق رخ نداده است. به دلیل اینکه در سبک کاری من در رشت نمایشگاههای کمتری برگزار شده، دوست داشتم این معرفی صورت بگیرد و من به عنوان عضو کوچکی از خانواده هنرهای تجسمی رشت این ارتباط را با اساتید و هنرمندان این رشته برقرار کنم. همچنین انتظار می رود متولیان امر احساس مسئولیت بیشتری نسبت به نمایشگاهها و هنرمندان تجسمی داشته باشند تا در وضعیت بهتری قرار گیریم.
این هنرمند جوان درباره وضعیت حال حاضر هنر نقاشی و فعالیت هنرمندان جوان در استان گفت: روند هنرهای تجسمی و نقاشی در استان به کندی پیش می رود و آینده مشخص نیست که به چه صورتی پیش خواهد رفت. البته نگارخانه الهی فرصت و امید بسیار خوبی است که وجود دارد. چون ما تا به الان گالری که فضای مناسبی تا این حد داشته باشد نداشتیم. جا دارد این فضا بیشتر معرفی شود که بخشی از آن به خود گالری مربوط می شود و بخش دیگری به مسئولین مرتبط است که اگر مسئله فرهنگ و هنر برایشان اهمیت دارد حمایت بیشتری از اینگونه فضاها داشته باشند. جا دارد ایده ها و اکسپوهای مختلفی در موزه هنرهای تجسمی برگزار شود که در حال حاضر نسبت به شهرستان های بزرگ دیگر افت زیادی در این زمینه داریم.
وی ادامه داد: هنر نقاشی و دیده شدن در این زمینه به یک سری روابط وابسته شده است و این برای من بسیار باعث تأسف است. یکی از چالش های عمومی هنرمندان عرصه نقاشی در شهرستان ها این است که این روابط باعث می شود که بعضی ها خیلی کمتر دیده شوند. اگر ما محفل های دوستانه هنری را نداشتیم شاید الان من هم نمی توانستم این نمایشگاه را برپا کنم. امیدوارم در آینده اتفاقات بهتری در این زمینه بیفتد و شاهد حمایت های بیشتری از هنر باشیم.
منبع: شعاع مشرق
.
دیدگاهتان را بنویسید